NM i programmering - en litteraturstudents betraktninger

Som et tillegg til det jeg skreiv den dagen, vil jeg til de uinnviede si: overskriftene i denne teksten er overskriftene til de forskjellige programmeringene som skulle løses, og ikke min oppfinnelse. Jeg tror alle kan kose seg med denne selvom de verken var der, eller kan noe om programmering (jeg kan jo ikke det)

 

NM i Programmering. Det kan vel ikke være så vanskelig. Jeg mener, det er ballonger her, og man får brus og kjeks. Jeg trodde bestemt at kompisene mine i oppveksten kalte det for LAN. Kanskje jeg tar feil, men det ser utvilsomt ut som de gangene jeg har overvært slike episoder (i korte blaff selvfølgelig, man kan ikke henge på LAN hvis man ikke vil spille data-spill). Uansett. Håper det var mange som koste seg. JEG SYNTES DET VAR GØY Å PASSE PÅ DERE. Ups, Caps Lock.

 

Problem A. Ikke noe problem.

Stakkars Jon Marius. Ikke bare har han måttet lide seg gjennom en konsert med Justin Bieber, han har fått vondt i halsen av å skrike også. Av skrekk selvfølgelig, eller i smerter over det musikken har gjort med ham. I tillegg til at Jon Martin har vondt i halsen er han lat også, for han orker ikke å gå til legen med mindre det er absolutt nødvendig. Istedenfor å gå til legen vil han ringe. Ikke kan jeg forstå hvorfor han vil gå til legen heller, årsaken til problemet hans er åpenbar: for mye skriking. Men sånn er det vel. Menn, som jeg trodde fryktet legen, går dit bare det er løfter om helbredelse for sår hals.

 

Hadde denne oppgaven vært en quiz på HF-puben (for det er i den vansklighetsgraden den er) så hadde spørsmålet vært: hva heter den typen lydskrift som Jon Martin har tenkt til å si til legen på telefonen for å vurdere om han skal gidde å dra dit eller ikke?

 

Eksempel ''Aaaah''? Tips: ikke fonetisk skrift.

Svar: Onomatepoetikon.

 

Problem B.

Jeg kan ikke så mye om programmering, men jeg kan bake brød! I dag tidlig bakte jeg ferskt brød som jeg hadde med meg og spiste på NM i programmering. Det var godt. Jeg hadde salami på.

 

Problem C.

Cookie. Den har laktose i seg, og det er ikke lurt for meg å spise. *hopper over oppgaven*

 

Problem D.

Doorman. Jeg har hørt om dem. De holder døren oppe og passer på at ingen slemme kommer inn i blokka til de rike menneskene som bor der. Jeg kommer aldri til å bo et sted som er så fancy at det er en som jobber i døra der, så jeg får nøye meg med den hyggelige damen som jobber i heisen og forteller meg hvilken etasje jeg er i. (for en kjedelig jobb, også døgnvakt da gitt!)

 

Problem E.

For mye tekst. Selv som litteraturstudent gidder jeg ikke å lese alt. Det handler om kjøring, og økonomi, eller var det økologi. Jeg orker ikke. Jeg går til neste problem.

 

Problem F.

MAT! Jeg elsker mat. (klarer ikke skrive mer, for tenker bare på mat)

 

Problem G.

Hvorfor kaller de alt for problemer hele tiden? Jeg synes de burde kalle det for utfordringer isteden. Det er mye hyggeligere. Utfordring G. Jeg ser det står noe om Galactic i oppgaven. Jeg antar at det er realisthumor og at det har noe med Star Wars å gjøre. Jeg har vokst opp med de filmene, så jeg har ikke noe problem med dem. Jeg har tvertom blitt ganske glad i dem. Det er på den ene siden en ting jeg synes er ganske problematisk med filmene. Og det er utfordringen de gir til barnevernet. Man kan ikke bare sende to tvillinger til hver sin familie på den måten. Eller hva var det egentlig de tenkte på da den ene blei prinsesse, mens den andre måtte vokse opp på en drittplanet med bare sand, støv og elendighet? Det er jaffal ikke rettferdig!

 

Problem H.

Horror list. Det høres ut som en liste over skrekkfilmer. Noe jeg unngår så godt jeg kan. Derfor unngår jeg også denne oppgaven.

 

Problem I.

DER er det bilde av lego. JESS!! Jeg skjønner ikke hva det har med infiltrering å gjøre.

 

Problem (jeg mener utfordring) J. og K.

Juice og Kindergarten. Jeg har jobba i barnehage, og der drikker vi mye juice. En annen populær drikk er melk (anbefales ikke for laktoseintolerante). Den mest populære drikken er likevel melkevann. Hvor melk og vann blir blandet sammen i ulike forhold. Den kanskje mest vanlige er 50/50, men 20/80 med mest vann er også ganske populær. Og ganske ekkelt for de voksne å se på, MEN så lenge barna har blandet melkevannet sitt selv, så blir det alltid drukket opp.

 

Problem L.

Nå er det siste oppgave. Jeg er helt utslitt. Jeg aner ikke hva jeg skal skrive om bagasje. Vi har vel alle noe i bagasjen? Eller noe? Hvor mye pakker du på ferie? På ti (tallord mellom en og fjorten, tror jeg, skal skrives i bokstaver) dagers interrail hadde jeg en liten skolesekk med meg. Ikke så mye bagasje altså. Det var fint, og digg å reise lett.

 

Jeg håper alle har kost seg i dag, og at dere har nyttige erfaringer med dere i bagasjen fra denne konkurransen!

 

oda josefine Noven

4 kommentarer

Veldig flott blogg! Alltid så inspirerende å se flotte blogger som har gjort noe mer enn bare å lage en vanlig blogg.

Jeg har en konkurranse nå, vil du delta? Hadde også satt STOR pris på om du kunne blogget om den så flere kan delta :-D Du deltar ved å svare på noen enkle spørsmål, og så da kan du vinne spa-opphold! Håper du deltar + blogger om det :-D

noven

09.10.2012 kl.22:37

Takk, jeg lagde nettopp bloggen for å skrive om andre ting enn det alle andre skriver om, så jeg setter stor pris på at du sier det! :)

Master J

09.10.2012 kl.23:42

Bra oppsummering av NM!

Dere var flinke å arrangere, og jeg koste meg definitivt!

(...selv om det ikke ser sånn ut når jeg konsentrerer meg)

Live

11.10.2012 kl.12:10

du er morsom. jeg liker deg.

Link til oppgavesettet

27.05.2014 kl.16:11

http://ncpc.idi.ntnu.no/ncpc2012/ncpc2012problems.pdf

Skriv en ny kommentar

noven

noven

24, Lørenskog

Jeg heter oda. Med liten o. Hvem er jeg til å bruke stor o? Dette er det jeg liker. Pluss litt til.

Kategorier

Arkiv

hits